Latest Movie Releases and Reviews - Hollywood BM 2010

[ Latest Movie Releases and Reviews ]

.:: Announcements ::.

  Welcome to .:: My Movies Review ::. Latest movie releases and reviews. This website is all about my personal share and comment about any latest movie releases and reviews. Please don't be hesitate to sign my Guestbook. Have fun and enjoy your journey here. Thank you.
Site menu
Share @ MyMoviesReview
zis FB

» If you like this page, click LIKE =D


» Share this page with your friends =D
Share


zis twitter

» Or you can share by Twitter =D


Celebrations




Tag Board
 
200
Adv @ MyMoviesReview
Ucoz
Tazkirah Agama
KampungFM
Kripkorn
Create to da future
Join Now!!! FuiYo.NeT
Make your order here!
Nickwarez
Fazminn.net
FREE MP3 DOWNLOAD.MUAT TURUN LAGU MP3 MELAYU PERCUMA.
Diary Of Jamal
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview


Latest Updated
[ 04 July 2011 ]
















.:: Advertisements ::.

.:: Latest News ::.

 

.:: Adv @ Nuffnang ::.



.:: Cerita Hollywood 2010 ::.

.:: 2011 ::.

  • » Faster - English (18)
  • » Paranormal Activity 2 - English (PG13)
  • » Season Of The Witch - English (18)
  • » The Green Hornet - English (PG13)

.:: 2010 ::.

  • » Gulliver's Travels - English (U)
  • » The Tourist - English (PG13)

.:: 2009 ::.

  • » Transformers 2 - Revenge of the fallen

.:: 2008 ::.

  • -none-
(Letak cursor anda di "Tajuk cerita" untuk melihat tajuk-tajuk cerita)



.:: Gulliver's Travels - English (U) ::.

Gulliver's Travels

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2010.189.gulliverstravels.209 )



Info Cerita:


Tarikh Keluaran: 23 Disember 2010

Bahasa: English

Genre: Lawak

Masa Cerita: 1 Jam 28 Minit

Pengarah: Rob Letterman

Pelakon: Amanda Peet, Emily Blunt, Jack Black, Jason Segel



Sinopsis:

Saya tengok cerita ini pada 23 Januari 2011 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama. Saja untuk membuang masa sebab terlalu bosan di rumah.

Gulliver's Travels ini kisahnya adalah si Gulliver ni kerja di bahagian mel di sebuah syarikat. Sudah lama dia bekerja di sana tapi macam itu lah juga kehidupan dia. Dia mula berubah dan berfikir setelah dinasihatkan oleh kawan baru dia. Jadi, bermula dari sana, dia cuba untuk berubah. Jadi, dia pergi berjumpa dengan Gracy yang merupakan ketua editor bahagian perlancongan dan kononnya dia hennak membuat artikel-artikel yang menarik tentang perlancongan ni. Jadi, dia ditugaskan untuk pergi ke segitiga bermuda untuk buat cerita tentang itu.

Jadi, persoalannya apakah yang terjadi kepada Gulliver semasa dia sampai di segitiga bermuda itu? Apakah nasib dia ketika itu? Di manakah dia berada selepas tu? Adakah dia selamat? Macam mana kehidupan dia di sana? Berjayakah dia melindungi kerajaan di sana? Apakah kesudahan cerita ini? Jommmmmm sama-sama kita mengembara juga di wayang..hehe! Akhir kata dari kami, "OKAY..WHERE IS THE CLUTCH?"

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 3 daripada 5 bintang untuk cerita ini. Ceritanya agak perlahan tapi kelakar. Yang menariknya cerita ini membuatkan kita nak tahu apa yang terjadi seterusnya dan membuatkan kita tertanya-tanya apa yang ada di sana =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Hollywood , Gulliver's Travels

Disediakan oleh: zynnea




.:: The Tourist - English (PG13) ::.

The Tourist

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2010.302.thetourist.352 )



Info Cerita:


Tarikh Keluaran: 30 Disember 2010

Bahasa: English

Genre: Ngeri

Masa Cerita: 1 Jam 44 Minit

Pengarah: Florian Henckel von Donnersmarck

Pelakon: Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany, Steven Berkoff



Sinopsis:

Saya tengok cerita ini pada 22 Januari 2011 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama kawan. Kami telah mendengar pelbagai reaksi terhadap cerita ini. Jadi, kami ingin melihatnya sendiri.

The Tourist ini berkisahkan tentang seorang lelaki yang mencuri duit daripada gangster. Jadi, dia telah dikehendaki di kalangan gangster dan juga interpol dan polis. Tapi, tiada sseorang pun yang tahu dia di mana. Jadi, mereka mengekori kekasih dia untuk mendapatkan dia. Jadi, untuk melindungi kekasih dia, Elise pun mempergunakan Frank supaya orang ingat yang Frank ini adalah Alexander Pearce.

Jadi, persoalannya apakah yang akan terjadi kepada Frank? Siapakah Frank ni? Dan siapa pula si Elise ni? Adakah rancangan mereka berjaya untuk melepaskan diri daripada gangster dan interpol ni? Siapakah sebenarnya Alexander ni? Adakah mereka berjaya ditangkap oleh gangster ni? Adakah mereka selamat? Apakah kesudahan cerita ni? Jommmmm sama-sama kita melarikan diri dekat wayang jugak..hehe! Akhir kata dari kami, "I LIKE YOU TOO, SIR"

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 3.5 daripada 5 bintang untuk cerita ini. Bijak sungguh cerita ini. Walaupun agak perlahan, tapi watak dalam cerita ni memang hidup. Memang jadi laa lakonan mereka. Perigi lah tengok cerita ni =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Hollywood , The Tourist

Disediakan oleh: zynnea



.:: Adv @ ChurpChurp ::.



ChurpChurp ChurpChurp Tune Talk HALLS WebMatrix

.:: Advertisements ::.



Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly

BIREJJI

ProPTC

Buxiftie

INCRASEBUX

iPanelOnline

iPanelOnline

1:1 Traffic Exchange

Submit your content Every Day to 25 social bookmarking sites, all on unique C class IPs... FREE

.:: Tags Cloud ::.



Adv @ ChurpChurp
ChurpChurp

ChurpChurp
Bring your friends to sign up today and get rewarded RM 1.00 per friend invited.


ChurpChurp

ChurpChurp
Why am I still in the middle of the track?! I need to overtake my friends to get the iPad 2! #Churp2race


Tune Talk

Tune Talk
Hey guys! Wanna catch your favourite local band rocking the stage for Incubus' opening? Cast your vote now! #TTIncubusKL


HALLS

HALLS
Shocketeer! Wake those sleepwalking citizens of Shockville with the invigorating vapour action of HALLS Candy!


WebMatrix

WebMatrix
Good news! Now you can create, customize and publish websites for free with WebMatrix! #Webmatrix


Clock & Calender
Calendar
«  December 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Search
Google Adsense
Adv @ Nuffnang
Join us @ ChurpChurp
zis ChurpChurp

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!
Link To Us
My Movies Review


 
» PM zis to exchange link

Our poll
What do you think about My Movies Review?

Total of answers: 8
Catagories

» Malaysian Movies (21)
» Hollywood Movies (35)
» Japanese / Korean Movies (2)
» Chinese Movies (5)
» Thailand Movies (6)
» 3D Movies (6)

User Information


Welcome Guest | RSS

Main | Registration | Login

Currently visit on:
Sunday, 04/12/2016, 3:15 PM



Login form
Statistics



Total online: 1
Guests: 1
Users: 0



Who is online:



Users who have visited the site for the current day:



Greeting to our newest member:

  • zis on 5:42 AM 08/01/2011
  • Test on 7:13 PM 20/01/2011
  • Robot-tester on 4:13 PM 03/02/2011
  • ad on 5:14 PM 11/03/2011
  • Nev3rthel3sS™ on 9:49 AM 26/07/2011
  • Mark on 1:48 AM 08/10/2012
  • zis1310 on 7:46 AM 22/12/2012
  • Ducky on 5:14 PM 08/07/2014
  • ibcote on 7:47 AM 03/02/2016



  • .:: All content Copyright © of My Movies Review 2008 - 2016 . All Rights Reserved Original ® By [ zís ] ::.
    Disclaimer: We are not responsible of any losses or damaged that occur because of using the information in this website.
    == Designed and created by [ zis ] ==||== Hosted by uCoz ==||== Disclaimer ==||== Privacy ==||== Terms ==||== Sitemap ==||== RSS ==