Latest Movie Releases and Reviews - Hollywood BM 2011

[ Latest Movie Releases and Reviews ]

.:: Announcements ::.

  Welcome to .:: My Movies Review ::. Latest movie releases and reviews. This website is all about my personal share and comment about any latest movie releases and reviews. Please don't be hesitate to sign my Guestbook. Have fun and enjoy your journey here. Thank you.
Site menu
Share @ MyMoviesReview
zis FB

» If you like this page, click LIKE =D


» Share this page with your friends =D
Share


zis twitter

» Or you can share by Twitter =D


Celebrations




Tag Board
 
200
Adv @ MyMoviesReview
Ucoz
Tazkirah Agama
KampungFM
Kripkorn
Create to da future
Join Now!!! FuiYo.NeT
Make your order here!
Nickwarez
Fazminn.net
FREE MP3 DOWNLOAD.MUAT TURUN LAGU MP3 MELAYU PERCUMA.
Diary Of Jamal
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview


Latest Updated
[ 04 July 2011 ]
















.:: Advertisements ::.

.:: Latest News ::.

 

.:: Adv @ Nuffnang ::.



.:: Cerita Hollywood 2011 ::.

.:: 2011 ::.

  • » Faster - English (18)
  • » Paranormal Activity 2 - English (PG13)
  • » Season Of The Witch - English (18)
  • » The Green Hornet - English (PG13)

.:: 2010 ::.

  • » Gulliver's Travels - English (U)
  • » The Tourist - English (PG13)

.:: 2009 ::.

  • » Transformers 2 - Revenge of the fallen

.:: 2008 ::.

  • -none-
(Letak cursor anda di "Tajuk cerita" untuk melihat tajuk-tajuk cerita)



.:: The Green Hornet - English (PG13) ::.

The Green Hornet

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2011.208.greenhornet.265 )



Info Cerita:


Tarikh Keluaran: 27 Januari 2011

Bahasa: English

Genre: Aksi / Pengembaraan

Masa Cerita: 1 Jam 58 Minit

Pengarah: Michel Gondry

Pelakon: Cameron Diaz, Christoph Waltz, Edward Furlong, Jay Chou, Seth Rogen



Sinopsis:

Saya tengok cerita ini pada 28 Januari 2011 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama kawan. Kami tengok cerita ini selepas kami tengok cerita Haq The Movie.

The Green Hornet adakah kisah berkenaan dengan seorang lelaki yang bernama Britt Reid yang terpaksa mengambil alih syarikat ayahnya selepas kematian ayahnya. Secara tidak sengaja, perbuatan dia telah dirakam oleh CCTV sebagai seorang yang jahat. Jadi, bermula dari detik itu, dia telah mereka satu cerita tentang The Green Hornet dalam surat khabar. Rancangannya bersama orang kanannya iaitu Kata telah mendatangkan kemarahan kepada gangster-gangster. Jadi, dia telah dikehendaki oleh kumpulan gangster dan juga pihak polis.

Jadi, persoalannya apakah yang akan terjadi kepada mereka berdua? Macam mana ayahnya boleh meninggal? Siapakah dalang di sebalik kejadian ini? Adakah rancangan mereka untuk menjadi superhero berjaya? Adakah Kato benar-benar ingin membunuh Britt Reid? Apakah kesudahan cerita ini? Akhir kata dari kami, "WANNA SEE SOMETHING COOL?"

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 4 daripada 5 bintang untuk cerita ini. Cerita ini penuh dengan aksi. Cerita ini juga sangat kelakar dan idea yang digunakan dalam cerita ini sangat berlainan dengan cerita-cerita yang lain. Ianya akan membuatkan anda berkata WOW! =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Hollywood , The Green Hornet

Disediakan oleh: zynnea




.:: Faster - English (18) ::.

Faster

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2010.183.faster.206 )



Info Cerita:


Tarikh Keluaran: 13 Januari 2011

Bahasa: English

Genre: Aksi

Masa Cerita: 1 Jam 38 Minit

Pengarah: George Tillman Jr.

Pelakon: Billy Bob Thornton, Dwayne Johnson, Maggie Grace, Moon Bloodgood



Sinopsis:

Saya tengok cerita ini pada 19 Januari 2011 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama kawan. Kami melihat cerita ini selepas melihat cerita Season Of The Witch. Kebetulan di luar masih hujan lebat. Jadi, kami tak boleh nak balik.

Faster ni adalah kisah tentang balas dendam. Lepas 10 tahun, The Rock ni dibebaskan dari penjara. Sebaik sahaja keluar dari penjara, dia terus pergi untuk balas dendam pada orang-orang yang bunuh adik dia. Jadi, dia pun bunuh seorang per seorang yang terlibat dalam kes pembunuhan adik dia. Tapi, dalam masa yang sama, ada orang lain yang cuba bunuh dia.

Jadi, persoalannya, kenapa pembunuh itu hendak membunuh The Rock? Siapakah dalang sebenar dalam kes ini? Adakah The Rock berjaya membunuh mereka semua? Macam mana kes pembunuhan adik dia itu berlaku? Adakah The Rock selamat? Apakah yg terjadi kepada keluarga dia? Apakah kesudahan cerita ini? Jommmmmm sama-sama kita balas dendam dekat wayang juga..hehe! Akhir kata dari kami, "SMILE FOR THE CAMERA"

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 3 daripada 5 bintang untuk cerita ini. Cerita ni memang penuh dengan aksi. Sesiapa yang minat filem aksi tu sesuai sangat tengok cerita ni. Tapi cerita ni agak perlahan laa. Tapi masih OK lagi =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Hollywood , Faster

Disediakan oleh: zynnea




.:: Season Of The Witch - English (18) ::.

Season Of The Witch

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2011.304.seasonofthewitch.354 )



Info Cerita:


Tarikh Keluaran: 06 Januari 2011

Bahasa: English

Genre: Ngeri

Masa Cerita: 1 Jam 35 Minit

Pengarah: Dominic Sena

Pelakon: Nicolas Cage, Ron Perlman, Christopher Lee, Stephen Campbell Moore



Sinopsis:

Saya tengok cerita ini pada 19 Januari 2011 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama kawan. Dari hari tu lagi nak tengok cerita ini. Tapi, baru hari ni ada kesempatan untuk tengok.

Season Of The Witch ni berlaku pada zaman era Crusader. Masa itu, Brehman ni adalah seorang baron. Dia berperang bersama kawan dia, Felson. Tapi, pada suatu hari, mereka rasa pelik sebab mereka kena bunuh perempuan dan juga kanak-kanak. Jadi, mereka ambil keputusan untuk pergi dari situ dan meneruskan perjalanan mereka sampai mereka tiba di satu kampung. Masa itu, mereka kena tangkap tapi dilepaskan sebab mereka telah bersetuju untuk mengatasi masalah yang melanda di kampung itu.

Jadi, persoalannya adalah apakah masalah yang melanda kampung tersebut? Siapakah dalang di sebalik kejadian itu? Kenapa mereka menangkap dan membunuh ahli-ahli sihir? Apakah rintangan yang mereka hadapi sepanjang pengembaraan mereka? Adakah mereka berjaya menyelesaikan masalah tersebut? Adakah mereka selamat? Apakah kesudahan cerita ini? Jommmmmm sama-sama kita berperang dekat wayang juga..hehe! Akhir kata dari kami, "I SERVE THE CHURCH NO MORE"

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 3 daripada 5 bintang untuk cerita ini. Cerita ni agak perlahan tapi penuh dengan adegan-adegan suspen. Itu membuatkan kita nak tahu apakah yang akan terjadi seterusnya. Ada juga adegan-adegan yang lawak dalam cerita ni. Jadi, Tak laa bosan sangat cerita ni =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Hollywood , Season Of The Witch

Disediakan oleh: zynnea




.:: Paranormal Activity 2 - English (PG13) ::.

Paranormal Activity 2

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2011.303.paranormal2.353 )



Info Cerita:


Tarkh Keluaran: 06 Januari 2011

Bahasa: English

Genre: Seram

Masa Cerita: 1 Jam 31 Minit

Pengarah: Tod "Kip" Williams

Pelakon: Katie Featherston



Sinopsis:

Saya tengok cerita ini pada 6 Januari 2011 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama kawan. Paranormal Activity 2 adalah salah satu daripada cerita yang kami nanti-nantikan.

Paranormal Activity 2 ini terjadi sebelum cerita Paranormal Activity 1. Mereka ini adalah sebuah keluarga yang terdiri daripada ayah dan anak perempuan dan si ayah ini berkahwin dengan seorang perempuan baru selaku ibu tiri kepada budak perempuan itu. Ibu tiri dia telah melahirkan adik tiri lelaki. Setelah beberapa tahun iaitu ketika bayi lelaki itu berumur lebih kurang dua atau tiga tahun, tiba-tiba rumah mereka dihantui oleh pelbagai kejadian-kejadian pelik. Tapi, si ayah ni tidak percaya walaupun anak perempuannya sendiri yang kena.

Jadi, persoalannya apakah benda yang mengganggu mereka? Kenapa benda itu mengganggu mereka? Siapakah si ibu dalam cerita ini? Apa kaitannya cerita ini dengan cerita Paranormal Activity 1? Apakah yang dituntut oleh benda itu? Adakah mereka semua selamat? Apakah kesudahan cerita ini? Jommmmmm kita sama-sama buat paranormal activity jugak dekat wayang..hehe! Akhir kata dari kami, "IT IS JUST A WIND.."

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 4 daripada 5 star bintang untuk cerita ini. Cerita ini lagi dahsyat daripada Paranormal Activity 1. Memang real habis. Tapi, si ayah itu masih juga tidak percaya. Tapi, akhirnya baru laa dia percaya. Pergilah tengok dekat wayang cerita ni =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Hollywood , Paranormal Activity 2

Disediakan oleh: zynnea



.:: Adv @ ChurpChurp ::.



ChurpChurp ChurpChurp Tune Talk HALLS WebMatrix

.:: Advertisements ::.



Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly

BIREJJI

ProPTC

Buxiftie

INCRASEBUX

iPanelOnline

iPanelOnline

1:1 Traffic Exchange

Submit your content Every Day to 25 social bookmarking sites, all on unique C class IPs... FREE

.:: Tags Cloud ::.



Adv @ ChurpChurp
ChurpChurp

ChurpChurp
Bring your friends to sign up today and get rewarded RM 1.00 per friend invited.


ChurpChurp

ChurpChurp
Why am I still in the middle of the track?! I need to overtake my friends to get the iPad 2! #Churp2race


Tune Talk

Tune Talk
Hey guys! Wanna catch your favourite local band rocking the stage for Incubus' opening? Cast your vote now! #TTIncubusKL


HALLS

HALLS
Shocketeer! Wake those sleepwalking citizens of Shockville with the invigorating vapour action of HALLS Candy!


WebMatrix

WebMatrix
Good news! Now you can create, customize and publish websites for free with WebMatrix! #Webmatrix


Clock & Calender
Calendar
«  December 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Search
Google Adsense
Adv @ Nuffnang
Join us @ ChurpChurp
zis ChurpChurp

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!
Link To Us
My Movies Review


 
» PM zis to exchange link

Our poll
What do you think about My Movies Review?

Total of answers: 8
Catagories

» Malaysian Movies (21)
» Hollywood Movies (35)
» Japanese / Korean Movies (2)
» Chinese Movies (5)
» Thailand Movies (6)
» 3D Movies (6)

User Information


Welcome Guest | RSS

Main | Registration | Login

Currently visit on:
Sunday, 04/12/2016, 11:22 PM



Login form
Statistics



Total online: 1
Guests: 1
Users: 0



Who is online:



Users who have visited the site for the current day:



Greeting to our newest member:

  • zis on 5:42 AM 08/01/2011
  • Test on 7:13 PM 20/01/2011
  • Robot-tester on 4:13 PM 03/02/2011
  • ad on 5:14 PM 11/03/2011
  • Nev3rthel3sS™ on 9:49 AM 26/07/2011
  • Mark on 1:48 AM 08/10/2012
  • zis1310 on 7:46 AM 22/12/2012
  • Ducky on 5:14 PM 08/07/2014
  • ibcote on 7:47 AM 03/02/2016



  • .:: All content Copyright © of My Movies Review 2008 - 2016 . All Rights Reserved Original ® By [ zís ] ::.
    Disclaimer: We are not responsible of any losses or damaged that occur because of using the information in this website.
    == Designed and created by [ zis ] ==||== Hosted by uCoz ==||== Disclaimer ==||== Privacy ==||== Terms ==||== Sitemap ==||== RSS ==