Latest Movie Releases and Reviews - Malaysian Movie BM 2010

[ Latest Movie Releases and Reviews ]

.:: Announcements ::.

  Welcome to .:: My Movies Review ::. Latest movie releases and reviews. This website is all about my personal share and comment about any latest movie releases and reviews. Please don't be hesitate to sign my Guestbook. Have fun and enjoy your journey here. Thank you.
Site menu
Share @ MyMoviesReview
zis FB

» If you like this page, click LIKE =D


» Share this page with your friends =D
Share


zis twitter

» Or you can share by Twitter =D


Celebrations




Tag Board
 
200
Adv @ MyMoviesReview
Ucoz
Tazkirah Agama
KampungFM
Kripkorn
Create to da future
Join Now!!! FuiYo.NeT
Make your order here!
Nickwarez
Fazminn.net
FREE MP3 DOWNLOAD.MUAT TURUN LAGU MP3 MELAYU PERCUMA.
Diary Of Jamal
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview
MyMoviesReview


Latest Updated
[ 04 July 2011 ]
















.:: Advertisements ::.

.:: Latest News ::.

 

.:: Adv @ Nuffnang ::.



.:: Cerita Malaysia 2010 ::.

.:: 2011 ::.

  • » Haq The Movie - Malay (PG13)
  • » Khurafat - Perjanjian Syaitan - Malay (PG13)

.:: 2010 ::.

  • » Damping Malam - Malay (PG13)
  • » Hantu Kak Limah Balik Rumah - Malay (U)
  • » Jangan Pandang Belakang Congkak 2 - Malay (PG13)
  • » Janin - Malay (18)

.:: 2009 ::.

  • » Jangan Pandang Belakang Congkak - Malay (PG13)

.:: 2008 ::.

  • -none-
(Letak cursor anda di "Tajuk cerita" untuk melihat tajuk-tajuk cerita)



.:: Hantu Kak Limah Balik Rumah - Malay (U) ::.

Hantu Kak Limah Balik Rumah

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2010.186.hantumaklimah.317 )



Info Cerita:


Tarikh Keluaran: 09 Disember 2010

Bahasa: Malay

Genre: Lawak / Seram

Masa Cerita: 1 Jam 35 Minit

Pengarah: Mamat Khalid

Pelakon: Avaa Vanja, Awie, Azman, Delimawati, Dewa, Johan Raja Lawak



Sinopsis:

Saya tengok cerita ini pada 5 Januari 2011 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama kawan. Kami tengok cerita ni terus selepas kami tengok cerita Damping Malam.

Hantu Kak Limah Balik Rumah ini berlaku di kampung pisang juga. Macam cerita zombie kampung pisang tapi kali ni bukan zombie. Husin ni lari ke singapura sebab nak kukuhkan ekonomi hidup dia sebelum dia berkahwin dengan pujaan hatinya, Che' Nin. Jadi, masa ni dia baru balik dan terserempak dengan kak Limah, jiran sebelah umah dia. Tapi, kak Limah tu macam lain macam. Maka timbullah syak wasangka yang kak Limah ni dah jadi hantu. Ramai laa bomoh-bomoh yang dipanggil untuk menyelesaikan masalah ni.

Jadi, persoalannya adakah bomoh-bomoh tersebut berjaya menyelesaikan masalah ni? Apakah langkah-langkah yang diambil oleh orang kampung untuk mengatasi masalah ni? Adakah Che' Nin ini masih hidup? Bagaimana pula dengan Ayu yang meminati Husin tu? Adakah dia dalang dalam kejadian ni? Adakah kak Limah tu benar-benar sudah mati? Apakah kesudahan cerita ni? Jommmmmm kita jadi zombie juga dekat wayang..hehe! Akhir kata dari kami, "CER CERITA..CER CERITA.."

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 3.5 daripada 5 bintang untuk cerita ini. Cerita ini sangat kelakar. Gelak sepanjang masa tengok cerita ni dari awal sampai habis. Tidak ingat dunia dah berguling ketawa Walaupun cerita ni macam ada kartun-kartun sikit tapi ianya sangat lawak. Seram tu seram laa juga tapi lawak tu yang menarik =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Malaysia , Hantu Kak Limah Balik Rumah

Disediakan oleh: zynnea




.:: Damping Malam - Malay (PG13) ::.

Damping Malam

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2010.301.dampingmalam.351 )



Movie Info:


Tarikh Keluaran: 30 Disember 2010

Bahasa: Malay

Genre: Seram

Masa Cerita: 1 Jam 30 Minit

Pengarah: Ahmad Idham

Pelakon: Ahmad Idham, Amy Mastura, Erynne Erynna, Azizah Mahzan, Eizlan Yusof, Putri Mardiana



Sinopsis:

Saya tengok cerita ini pada 5 Januari 2011 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama kawan. Memang dari awal lagi nak tengok cerita ini tapi baru sekarang ada kesempatan.

Damping Malam ini berkisahkan Ahmad Idham dengan Amy Mastura yang merupakan suami isteri yang kaya sebab Ahmad Idham ni seorang usahawan dan kebetulan pula memenangi anugerah usahawan muda yang berjaya. Mereka ada sorang anak perempuan dan dihantar ke asrama untuk belajar. Tapi, di asrama ni dia dibuli oleh kakak-kakak senior. Pada malam terakhir sesi buli ni, kakak-kakak senior dia buli dia suwuh dia seru roh perempuan yang mati di asrama tu guna papan hantu.

Jadi, persoalannya adakah dia berjaya menyeru roh perempuan mati tu? Adakah itu betul-betul roh perempuan yang mati tu atau ada benda lain? Apakah nasib ayah dan ibu budak perempuan tu? Siapakah dalang sebenar dalam cerita ni? Siapakah yang melakukan pemujaan ini sebenarnya? Bagaimanakah mereka nak melawan benda ni? Apakah yang dituntut oleh benda tu? Janji apakah yang dimungkiri? Apakah kesudahan cerita ini? Jommmmmm sama-sama kita berdamping dekat wayang juga..hehe! Akhir kata dari kami, "SEBAIK-BAIK JIN ADALAH SEJAHAT-JAHAT MANUSIA.."

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 3 daripada 5 bintang untuk cerita ini. Jalan cerita agak kelam kabut dan script pun agak kucar kacir. Tapi, jalan cerita tu memang seram laa. Cuma watak ustaz dalam cerita ni kurang jelas. Tapi, apa-apa pun cerita ini menarik jugak laa =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Malaysia , Damping Malam

Disediakan oleh: zynnea




.:: Janin - Malay (18) ::.

Janin

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2010.298.janin.348 )



Info Cerita:


Tarikh Keluaran: 23 Disember 2010

Bahasa: Malay

Genre: Drama

Masa Cerita: 1 Hour 24 Minutes

Pengarah: M. Hilter Zami

Pelakon: Eja, Hairie Othman, Kuswadinata, Datuk Rahim Razali, Sherie Merlis



Synopsis:

Saya tengok cerita ini pada 4 Januari 2011 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama kawan. Sebenarnya kami antara dua sama ada nak tengok cerita Damping Malam atau cerita ini. Tapi sebab cerita ni adalah 18, jadi kami tengok cerita ini dulu.

Janin adalah sebuah kisah yang berlaku di sebuah kampung. Ada sepasang suami isteri pergi mengorek kubur budak yang meninggal untuk dipuja. Selepas itu, benda ni pun mengacau penduduk kampung tersebut. Habis semua duit dan emas-emas kena curi. Setiap malam ada sahaja kes kecurian. Sampai satu malam penduduk kampung terpaksa menubuhkan rukun tetangga bagi menjaga kampung ni pada waktu malam. Pada mulanya Budi anak Harun yang kena tuduh. Tapi, tuduhan tu meleset bila ada rukun tetangga yang terjumpa dengan benda ni.

Jadi, persoalannya apakah benda ini sebenarnya? Siapakah yang memuja atau membela benda ni sebenarnya? Anak siapakah yg mati tersebut? Bagaimanakah mereka menangkap benda tersebut? Berjayakah mereka menangkapnya? Apakah kesudahan cerita ini? Jommmmmm kita buat rukun tetangga kat wayang juga..hehe! Akhir kata dari kami, "HEY..INI RUKUN TETANGGALAH BUKAN RUMAH TANGGA!"

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 2 daripada 5 bintang untuk cerita ini. Tidaklah berapa seram cerita ini. Tapi rate bukan main lagi 18. Mungkin ada adegan-adegan berdarah yang melampau yang menyebabkan cerita ini ratenya 18. Tapi kesudahan cerita ni agak sedih. Lakonan pun OK, tidaklah kaku sangat. Cuma script agak kucar kacir sedikit =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Malaysia , Janin

Disediakan oleh: zynnea




.:: Jangan Pandang Belakang Congkak 2 - Malay (PG13) ::.

Jangan Pandang Belakang Congkak 2

(Sumber Gambar: http://www.gsc.com.my/rd1/ns2.asp?search=janganpandangbelakangcongkak2 )



Info Cerita:


Tarikh Keluaran: 07 Oktober 2010

Bahasa: Malay

Genre: Lawak / Seram

Masa Cerita: 1 Jam 30 Minit

Pengarah: Ahmad Idham

Pelakon: Mazlan Ahmad, Cat Farish, Azlee Jaafar, Lisa Surihani, Shaheizy Sam, Nora Danish, Kuman



Sinopsis:

Saya tengok cerita ini pada 07 Oktober 2010 di Golden Screen Cinemas (GSC) bersama kawan. Salah satu cerita yang kami nantikan untuk tengok.

Jangan Pandang Belakang 2 ni bersambungan daripada episode sebelumnya. Cuma kekurangan lakonan Johan dan pelakon-pelakon wanita dalam episode terdahulu. Jadi, selepas peristiwa daripada episode satu, Punai dan Chad buka satu warung makan untuk meneruskan hidup mereka. Tapi, dalam masa yang sama, mereka ni tetiap malam mimpi hantu. Masa itu juga warung mereka kena santau. Jadi, mereka jadi bingung. Tiba-tiba satu malam, kononnya ada roh atok mereka datang memberitahu mereka klu macam mana nak selesaikan masalah mereka ni.

Jadi, persoalannya apakah klu yang diberikan oleh mereka tu? Macam mana mereka nak selesaikan masalah ni? Siapakah dalang di sebalik kejadian jahat yang menimpa mereka tu? Siapakah yang membantu mereka? Adakah mereka berjaya mengatasi segala ujian yang diberikan? Apakah nasib Sehah dalam cerita ni? Apakah kesudahan cerita ini? Jommmmmmm kita menuntut ilmu juga dekat wayang..hehe! Akhir kata dari kami, "KALAU HATI SUDAH MELEKAT..TAHI KUCING PUN RASA COKLAT"

PENILAIAN:
Saya secara peribadi memberi 3.5 daripada 5 bintang untuk cerita ini. Cerita ini memang kelakar. Tapi sayang si Johan tiada. Rasanya kalau watak Johan tu ada mesti lagi kelakar. Lagu Jangan Pandang Belakang Congkak 2 tu pun macam menarik juga. Layan juga laa kami dengar =D

KATA KUNCI: Cerita terbaru , cerita Malaysia , Jangan Pandang Belakang Congkak 2

Disediakan oleh: zynnea



.:: Adv @ ChurpChurp ::.



ChurpChurp ChurpChurp Tune Talk HALLS WebMatrix

.:: Advertisements ::.



Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly

BIREJJI

ProPTC

Buxiftie

INCRASEBUX

iPanelOnline

iPanelOnline

1:1 Traffic Exchange

Submit your content Every Day to 25 social bookmarking sites, all on unique C class IPs... FREE

.:: Tags Cloud ::.



Adv @ ChurpChurp
ChurpChurp

ChurpChurp
Bring your friends to sign up today and get rewarded RM 1.00 per friend invited.


ChurpChurp

ChurpChurp
Why am I still in the middle of the track?! I need to overtake my friends to get the iPad 2! #Churp2race


Tune Talk

Tune Talk
Hey guys! Wanna catch your favourite local band rocking the stage for Incubus' opening? Cast your vote now! #TTIncubusKL


HALLS

HALLS
Shocketeer! Wake those sleepwalking citizens of Shockville with the invigorating vapour action of HALLS Candy!


WebMatrix

WebMatrix
Good news! Now you can create, customize and publish websites for free with WebMatrix! #Webmatrix


Clock & Calender
Calendar
«  December 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Search
Google Adsense
Adv @ Nuffnang
Join us @ ChurpChurp
zis ChurpChurp

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!
Link To Us
My Movies Review


 
» PM zis to exchange link

Our poll
What do you think about My Movies Review?

Total of answers: 8
Catagories

» Malaysian Movies (21)
» Hollywood Movies (35)
» Japanese / Korean Movies (2)
» Chinese Movies (5)
» Thailand Movies (6)
» 3D Movies (6)

User Information


Welcome Guest | RSS

Main | Registration | Login

Currently visit on:
Sunday, 04/12/2016, 11:19 PM



Login form
Statistics



Total online: 1
Guests: 1
Users: 0



Who is online:



Users who have visited the site for the current day:



Greeting to our newest member:

  • zis on 5:42 AM 08/01/2011
  • Test on 7:13 PM 20/01/2011
  • Robot-tester on 4:13 PM 03/02/2011
  • ad on 5:14 PM 11/03/2011
  • Nev3rthel3sS™ on 9:49 AM 26/07/2011
  • Mark on 1:48 AM 08/10/2012
  • zis1310 on 7:46 AM 22/12/2012
  • Ducky on 5:14 PM 08/07/2014
  • ibcote on 7:47 AM 03/02/2016



  • .:: All content Copyright © of My Movies Review 2008 - 2016 . All Rights Reserved Original ® By [ zís ] ::.
    Disclaimer: We are not responsible of any losses or damaged that occur because of using the information in this website.
    == Designed and created by [ zis ] ==||== Hosted by uCoz ==||== Disclaimer ==||== Privacy ==||== Terms ==||== Sitemap ==||== RSS ==